بررسی خواص فندق

خواص فندق (Hazelnut)

فندق یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین آجیل‌ها در بین ما ایرانیان است. مانند آجیل های دیگر پوسته ضخیم و محکمی دارد و دارای هسته بسیار خوشمزه است. مغز فندق خواص خیلی زیادی دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. فندق ۹۰۰۰ سال است که جزو یکی از محصولات به دست آمده از خاک ایران است و در بعضی از کشور‌های دیگر مانند ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و آمریکا نیز دیده می‌شود. در رودسر گیلان و رامسر مازندران فندق به وفور کشت می‌شود.

طعم و مزه فندق

مزه فندق به شیرینی می‌زند و می‌توان آن را خالی خالی و به صورت خام میل کرد. البته به صورت آسیاب شده و یا بوداده هم مصرف می‌شود. فندق سرشار از مواد مغذی است. سرشار از پروتئین، چربی و ویتامین و مواد معدنی است. که هریک برای سلامتی بدن ضروری است. فندق رنگ زیبایی دارد و هنگامی که از درخت چیده می‌شود، در پوسته‌ایی سبز رنگ است. خود فندق رنگی قهوه‌ایی مایل به نارنجی دارد و مغز آن با داشتن روکش تیره و سرخنگون، سفید رنگ است.

فندق یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است

در مورد خواص آنتی اکسیدان زیاد صحبت کرده‌ایم و بارها گفته‌ایم که مواد غذایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، سلول‌ها را محافظت کرده و در برابر آسیب‌های سلولی محافظت می‌کنند. همچنین از سرطان، پیری و بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند. مغز فندق سرشار از آنتی اکسیدان است. ترکیبات فنلی ، بیشترین قسمت آنتی اکسیدانی فندق را تشکیل می‌دهند که به کاهش کلسترول خون و التهاب کمک کرده و برای سلامت قلب مناسب‌اند. بیشترین قسمتی از فندق که حاوی آنتی اکسیدان هاست، پوست روی مغز آن است. به همین دلیل توجه داشته باشید که حتما فندق را به صورت خام مصرف کنید و از مصرف فندق به صورت بوداده خودداری کنید تا آنتی اکسیدان‌های موجود در پوست قهوه‌ای نازک دور هسته را دریافت کنید.

فندق برای قلب مفید است

فندق دارای چربی‌های سالم و آنتی اکسیدان‌هایی است که باعث می‌شود سطح آنتی اکسیدان افزایش یافته و کلسترول در خون کاهش یابد. افراد با سطح کلسترول بالا با مصرف فندق می‌توانند سطح کلسترول، تری گلیسیرید و LDL خون را کاهش دهند. البته مصرف فندق تغییری در سطح کلسترول خوب HDL ندارد.

۷ روش موثر کاهش کلسترول بد(LDL) برای حفظ سلامتی

در کل فندق با کاهش چربی خون می‌تواند به سلامتی قلبی کمک کند. البته این نکته حائز اهمیت است که فندق به تنظیم فشار خون نیز کمک می‌کند.

پیشنهاد بابادهقان خوردن حداقل ۳۰ عدد فندق در یک روز جهت افزایش سلامتی قلب شماست.

فندق مرهم التهاب‌ها

مقدار بالای چربی‌های سالم فندق، دلیل کاهش التهاب است. خوردن ۱۰ عدد فندق به مدت ۱۲ هفته، سبب کاهش التهاب در افراد دارای وزن بالا و چاقی مفرط می‌شود.

بابا دهقان مصرف ترکیبی از فندق، گردو، بادام به نسبت ۱-۲-۱ در یک روز را به عنوان پیشنهاد ویژه مطرح می‌کند.

قند خون خود را با فندق تنظیم کنید

فندق سبب کاهش سطح قند خون می‌شود. همانند بادام و گردو، فندق نیز می‌تواند در کاهش قند خون موثر باشد. اسید اولئیک فندق که اسید چرب اصلی آن است و اثرات مفیدی بر حساسیت انسولین دارد. این اسید سبب کاهش قند خون و انسولین می‌شود.

فندق میان وعده ای لذیذ

یکی از مزیت‌های فندق، اضافه شدن آسان آن به رژیم غذایی به عنوان یک میان‌وعده‌غذایی است. به طرق مختلف این امر امکان پذیر است و می‌توان به صورت خام، بوداده و آسیاب شده مصرف شود.

خرید فندق شور درجه یک بابادهقان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *